Bert’s briljantjes. Sekse

Als groot voorstander van genderneutraal beleid zat ik mij zondagavond kapot te ergeren tijdens het Europees kampioenschap voetbal voor mensen. Telkens weer moest ik horen dat het om vrouwenvoetbal ging terwijl wij toch duidelijk afgesproken hebben dat het noemen van de sekse niet meer van deze tijd is. Tijdens de Pride in Amsterdam werd deze regel ook geschonden door mensen die zichzelf kwalificeerden als homo en blijkbaar graag in dit hokje gedrukt willen worden. Zij vinden dat de Pride geen echt homofeest meer is. Wat een ergernis.
Bert van Balen, Briljantje, Sekse, EK-voetbal dames
Maar genderneutraal als ik ben genoot ik tijdens het voetbal kijken wel van de voorkeur van de tv-regisseur. Herhaaldelijk nam hij de Deense spits Nadia Nadim in close-up. Wat een lekker wijf! 
Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com