Bert’s Briljantjes. Sedatie

Bert van Balen, Briljantje, Sedatie

Normaal werk ik op de afdeling palliatieve sedatie, maar vandaag ben ik uw anesthesist. Vakanties hè. Nou, bent u er klaar voor? Dan geef ik nu alvast een slaapmiddel. ‘Ah, shit,’ hoorde ik ‘m nog zeggen en weg was ik. Tenminste, ik hoorde het requiem van Mozart, de uitgeklede versie van Strawberry Fields en Winter was Hard van John Zorn. Ook voelde ik dat ik bezig was als een libel te ontsnappen uit mijn larve. Met veel kleurspektakel ging dat. Daarna werd alles zwart, ik was aangekomen in het niets. En in het niets was alles waar ik in mijn aardse leven naar gezocht had. Volkomen vrede. Totdat ik voelde dat er aan mijn schouders geschud werd en ik terugkeerde in de mallemolen die men leven noemt. ‘Operatie geslaagd,’ zei hij.

 

Afbeelding: Zwarte Vierkant ‘geleend’ van Kazimir Malevich (uit lijst gesneden)

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Prachtig! In één woord.
    Zoiets moet Malevitsj ook gedacht hebben
    precies voor hij alles met zijn zwart overschilderde.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.