Bert’s briljantjes | Schilderen

Bert van Balen, Briljantje, Schilderen

Stond ik op zeventienjarige leeftijd met een verfkwast en roller op een laddertje de fotostudio te witten van fotograaf van Oudgaarden aan de Bergweg in Rotterdam. Ik had mijn beroepskeuze gemaakt, ik wilde fotograaf worden. Als leerling werd ik aangenomen voor tien gulden per week en kon dus eerst de boel eens een beetje opknappen. Nu was schilderen mij niet onbekend want ik had een jaar college gelopen op de ambachtsschool en tijdens de spaarzame momenten dat ik aanwezig was er toch nog iets opgestoken. Nadat de studio in de verf was gezet  ging ik de donkere kamer in en mocht helpen bij het afdrukken van foto’s. Over het algemeen waren het trouwreportages en studio-portretten en soms zat er technisch werk tussen zoals foto’s van jachten tentoongesteld op de Hiswa. En heel soms foto’s van zeeschepen. Van Oudgaarden zelf was een verfent zeezeiler. Een man naar mijn hart.

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)