Bert’s briljantjes. Schaamrood

‘Anders nog iets,’ vraagt het hoofddoekje achter de balie. Zij schuift over de balie een papieren zakje waarin de medicijnen die ik nodig schijn te hebben. Uit mijn jaszak haal ik een tot propje gevouwen plastic zakje en vraag om twee pakken van dit. Zij spreidt tot mijn afgrijzen het plastic propje uit om te zien waarom het  gaat. Niet doen, wil ik uitroepen. Er staan wachtende klanten om mij heen die geïnteresseerd meekijken wat er voor de dag komt. ‘Ah,’ zegt het hoofddoekje, ‘ik zie het al. Wij hebben alleen niet hetzelfde merk. Vindt u dat erg?’ Ik schud van nee en zij komt met twee pakken van dat andere merk voor de dag. ‘O.’ zegt de nog oudere Rotterdammer die half achter mij staat, ‘die zijn erg goed hoor. Ik gebruikt deze al jaren.’ Met het schaamrood op mijn kaken en twee pakken incontinentieluiers verlaat ik de apotheek. Ouwe lul, denk ik.Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com