Bert’s briljantjes. Rotterdammer

Bert van Balen, Briljantje, Rotterdammer

Weena metro bouwput 1962
Foto Bouwmachines van toen

Nu ik dreig weer een Rotterdammer te worden komen er allerlei herinneringen bovendrijven aan mijn geboortestad. Het zijn dan wel de herinneringen van bijna vijftig jaar terug want erg honkvast ben ik niet. Maar tussendoor regelmatig de stad bezoekend en op die manier de metamorfose te hebben gezien, doet mij verbazen dat ik zoveel op die stad gescholden heb. Waarom? Omdat ik Rotterdam altijd heb ervaren als een grote bouwput. De aanleg van de Metro, het bouwen van megalomane gebouwen, hele straten die werden verlegd en wijken die werden gerenoveerd. Dit zijn mijn herinneringen. Nu ik weer terugga naar mijn roots zal ik in een stad wonen waar niet meer op te schelden valt. Ik zal mij heel vertrouwd voelen tussen andere culturen want zo’n 55% van de bevolking is van niet Europese afkomst. Heerlijk. Nu nog een ander klimaat en ik hoef niet meer naar het buitenland.

Deze pagina delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn
 • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

2 Reacties

 1. Links
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hilton_Rotterdam
  Het hotel werd later gebouwd.

 2. Terug naar Rotterdam Bert? Weet je het zeker? Als ik die verhalen van Chris Ebbe zo lees, is het daar ook niet helemaal pluis.?

  Lieven Kattestaart

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)