Bert’s briljantjes. Robeco

Bert van Balen, Briljantje, Robeco
Robeco op YouTube

Het “Rotterdamsch Beleggings Consortium” werd opgericht door een aantal havenbaronnen in de jaren dertig. Samen probeerden zij door spreiding van hun kapitaal enige zekerheid te krijgen dat het verdiende niet zomaar zou verdampen. Na de oorlog werd de club omgezet in een NV en ging verder onder de naam Robeco.
Toen ik daar begin jaren zeventig aan de Heer Bokelweg binnenstapte, bleek het een gezellig clubje van zeer beschaafde lieden, van wie enkelen met een dubbele achternaam. Er werkten zo’n zestig mensen die veelal gezamenlijk lunchten in de ruime lunchroom. Er was een grote keuken met een professionele kok en er liep bedienend personeel. Niet lang nadat ik was aangenomen als chauffeur werd ik door een personeelslid meegenomen naar een gedeelte binnen het gebouw waarvan ik het bestaan nog niet wist. Wat ik zag!? Mijn hart sloeg over. Hier lag mijn toekomst grijnzend op mij te wachten…..Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*