Bert’s briljantjes. Robeco

Bert van Balen, Briljantje, Robeco

Robeco op YouTube

Het “Rotterdamsch Beleggings Consortium” werd opgericht door een aantal havenbaronnen in de jaren dertig. Samen probeerden zij door spreiding van hun kapitaal enige zekerheid te krijgen dat het verdiende niet zomaar zou verdampen. Na de oorlog werd de club omgezet in een NV en ging verder onder de naam Robeco.
Toen ik daar begin jaren zeventig aan de Heer Bokelweg binnenstapte, bleek het een gezellig clubje van zeer beschaafde lieden, van wie enkelen met een dubbele achternaam. Er werkten zo’n zestig mensen die veelal gezamenlijk lunchten in de ruime lunchroom. Er was een grote keuken met een professionele kok en er liep bedienend personeel. Niet lang nadat ik was aangenomen als chauffeur werd ik door een personeelslid meegenomen naar een gedeelte binnen het gebouw waarvan ik het bestaan nog niet wist. Wat ik zag!? Mijn hart sloeg over. Hier lag mijn toekomst grijnzend op mij te wachten…..Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)