Bert’s briljantjes. Relatief

Bert van Balen, Briljantje, Relatief, Hospice
Illustratie van Sciencepalooza

In de tuin, laptop op schoot, check mijn e-mail en lees dat ik bezoek ga krijgen uit Thailand. Half september. Dit betekent dat ik het nog even vol moet zien te houden wil ik de bezoeker niet teleurstellen. En dit valt niet mee. Zeker niet omdat een minuut voor mij een uur is, een dag een week, een maand een jaar. Tijd is relatief, ontdekte Einstein. Dit kan best zo zijn, maar tijd is voor mij heel wat minder relatief als je niets anders meer te doen hebt dan wachten. Hoe anders is het geweest. Een heel leven waarin ik bijna altijd tijd tekort kwam. Waarbij een minuut een seconde leek. Blijkbaar kent de klok geen middenweg. Ach, een klok is ook maar een uitvinding van de mens. Dieren hebben geen klok dus kun je die ook niet dwingen tot afspraken. Wat moet dat heerlijk zijn. Als reïncarnatie toch bestaat, laat mij maar terugkomen als vogel. Zwevend op de thermiek kijkend naar de haastige, zich zorgen makende, doende mens.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com