Bert’s briljantjes. Regen

Bert van Balen, Briljantje, Regen, HospiceHet asfalt glimt zwart van de regen. De rails van de tram vol water. Op de geparkeerde auto’s blijven druppels liggen. In het licht van de straatverlichting zie ik de regen loodrecht naar beneden vallen. De parkeermeter onder mijn beperkte blik op de wereld dient met zijn verlichte beeldscherm als gezellige schemerlamp. Het is nacht. Weer zo’n nacht waarbij het moeilijk is door te slapen. Telkens wakker. Er uit moeten, plassen, terug in bed en staren naar het plafond. Ik slaap ook teveel overdag, bedenk ik. Overdag slaap ik het best. Met op de achtergrond muziek van Klara. De Belgische klassieke zender. Ik staar naar buiten. Hoe de regen hier en daar plassen vormt. De veel te laat gekomen regen. Er is geen redden meer aan.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com