Bert’s briljantjes. Polis

Bert van Balen, Briljantje, Polis
….’speciale wensen worden duurder’…
site begrafenisverzekeringen.nl

Om er de moed maar in te houden, maar ik vind de laatste tijd nogal wat als persoonlijk geadresseerde reclame van uitvaartverzekeringen in de bus. Is het Big Brother? Zo’n mannetje die mijn mailverkeer volgt of mijn stukjes leest op Trefpunt Thailand, waar ik open en bloot mijn gemoedstoestand en lichamelijk welzijn kenbaar maak. Je zou het haast gaan denken. Een uitvaartverzekering heb ik al sinds jaar en dag, ooit afgesloten tijdens een van mijn zeldzame periodes met verantwoordelijkheidsgevoel. Waar de polis is gebleven mag God weten. Door de vele verhuizingen ben ik die kwijtgeraakt. Maar dat ik verzekerd ben vermoed ik, gezien de regelmatige afschrijvingen van de premie. Tot aan de dag dat zij mijn laatste verhuizing mogen verzorgen. De premie voor verblijf in de hemel betaal ik al 72 jaar. Ook zonder polis.

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com