Bert’s briijantjes. Paralympics

Bert van Balen, Briljantje, Paralympics

Omdat ik vroeger met een half oog weleens keek naar de Paralympics weet ik nu hoe hard je kunt met een rolstoel. Nu ikzelf aan zo’n ding gekluisterd ben en een sportman in hart en nieren, race ik ’s morgens rond half tien door de gang, via de keuken naar het terras om hierna een heuveltje met een scherpe Z-bocht af te gaan naar het rokersgedeelte achterin de tuin. Onmiddellijk staat er een vrijwilligster klaar om mij hierbij te assisteren, maar dit weiger ik. Als de dood dat zij boven op de heuvel blijft staan met twee handvaten in haar handen en ik vervolgens beland tussen de rododendrons. Nee, zelfredzaamheid is het adagio van de edele rolstoelsport en hier wil ik mij ook aan houden.

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Kom Bert, een beetje spanning door je over te leveren aan de handen van een vrouw. 🙂

    Nogmaals bedankt voor je diverse schrijfsels, die ik soms (vaak) las met een glimlach en soms mijn haren overeind deden staan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.