Bert’s briljantjes. Oud.

Wanneer ben ik oud geworden, vraag ik mijzelf af. Is dat binnen een dag gebeurd, een maand, jaar? Wanneer is dat gevoel ontstaan. Oud en der dagen zat. Misschien op het moment dat het niet meer lukt wat je met zoveel plezier jarenlang hebt gedaan. Wanneer je door wat je in je hoofd hebt niet meer synchroon loopt met je lichamelijk kunnen. Een proces tijdens de gouden jaren van na je pensioen. De op voorhand verloren strijd om eeuwig jong te blijven toch aangaan terwijl je diep van binnen weet dat de strijd hopeloos is. Jarenlang heeft het verblijf in Thailand mij jong gehouden. Of iets wat daarop leek. Jeugd terugkopend. Betaalbaar en waar waar voor je geld. Ik weet waar ik oud geworden ben. Hier, in Holland. In vijf maanden tijd.

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Voor mij ben je eeen stralende diamand, een toffe gozer een een gezellige vriend. Het moet een ziekelijke afwijking zijn dat ik zelfs geniet van je sombere uitingen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.