Bert’s briljantjes. Opa

Bert van Balen, Briljantje, Opa

Witte Huis, begin jaren vijftig. Foto geplaatst op serc.nl

Mijn opa hield kantoor in het Witte Huis. Samen met meneer Maus die ongeschonden de oorlog was doorgekomen door stomweg geen Jodenster te dragen of wellicht goede contacten te onderhouden met de bezetter. Het kantoor was een ruime kamer waar het erg donker was door het meubilair. Ik weet nu dat het zeer kostbaar Art deco was. Opa en meneer Maus hadden huizen. Veel ervan waren weggebombardeerd, maar in Kralingen waren er nog genoeg waar maandelijks de huur moest worden opgehaald. En ik hielp. Mijn opa was zeer slechtziend, had zo’n witte stok met van die rode bandjes en ik hielp hem bij het in- en uitstappen van de tram en bij het aanbellen op het goeie adres. Veel huizen bevonden zich op de Oudedijk in Kralingen en na alle huizen te hebben afgelopen gingen we bij café-restaurant “In de Rust Wat” thee drinken. Althans ik een glaasje limonade en mijn opa een jonge borrel.

 

Foto Café In de rust wat, Honingerdijk, R’dam: Engelfriet.net

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

 

 

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)