Bert’s briljantjes. Narcose

Bert van Balen, Briljantje, Narcose

De narcose klap
Foto van Tallsay.com

De narcose is uitgewerkt en ik ontwaak met een beklemmend gevoel. Het besef dringt tot mij door hoeveel tijd ik heb vermorst tijdens mijn leven. Dat besef wordt onder andere ingegeven door televisie-uitzendingen die ik de afgelopen dagen heb gevolgd op mijn laptop. Succesvolle musici, schrijvers, beeldend kunstenaars. Mensen met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Of politici, zakenlui, of genieën die de mogelijkheden zagen van het internet. Er is ineens van alles wat ik ook nog zou willen. Aan het eind van de rit. Tijd heb ik vermorst. Weg laten lekken alsof het leven een grote speeltuin is waar geen plaats bestaat voor serieuze tijdsbesteding. De tijd is weggelekt en niet meer terug te halen. Hopelijk bestaat er reïncarnatie. Kan ik het nog eens overdoen. En dan beter. Of nee, laat maar eigenlijk.

Deze pagina delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn
 • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

3 Reacties

 1. Beste Bert,
  ik sluit me geheel aan bij de vorige reacties. Want wie heeft er geen spijt van sommige dingen die hij gedaan heeft in zijn leven, of juist niet?
  Als ik alleen al kijk naar het afgelopen jaar, en de dingen die ikzelf daarin verkeerd inschatte of simpelweg op hun beloop heb gelaten, en daar nu de wrange vruchten van pluk. Dan zou een simpele oplossing zijn een stuk touw nemen en een stevige balk zoeken om er maar niet meer aan te worden herinnerd. Maar zo werkt het niet.

  Achteraf is iedereen wijs ( zoals al gezegd door anderen ) , en wie maakt er geen fouten in zijn leven? En wat betekent succesvol? Iemand als die zelfingenomen Donald Trump, wiens stompzinnigheid en ongeschiktheid voor zijn hoge functie me iedere dag weer opnieuw verbazen? Dan lees ik liever jouw stukjes.
  Ik geniet er van, ga alsjeblieft door met schrijven zolang je zin hebt, en bedankt voor je doorzettingsvermogen. Want denk dat ikzelf geen letter meer op papier zou krijgen in jouw situatie.
  Dankjewel, en het allerbeste. Lieven.

  Lieven Kattestaart
 2. Wie zou er niet bepaalde dingen anders willen doen als we het over konden doen? Er zijn zaken waar ij spijt van heb, waar ik me voor schaam, dingen die ik graag had willen vertellen op op willen biechten aan mensen die er nu niet meer zijn. Ja ook tijd verspilt aan zaken maar evengoed moet je je bedenken dat je pas achteraf kan zeggen dat je je tijd eigenlijk beter had kunnen besteden. Maar als ik alles wat ik anders zou doen op een rij zou zetten zou ik mezelf misschien wel kapot maken. Dan maar in het hier en nu leven en niet te zwaar of geheel niet tillen aan mijn fouten of fouten uit het verleden. Mai pen rai, als ik vandaag maar een glimlach kan zien. En als ik er morgen niet meer ben, so be it. Het geeft niet.

  Beste Bert, ik sluit me bij Berthy aan. Dankjewel voor je stukjes.

 3. Bert, ik denk dat er velen zijn die graag nog jong zouden zijn, maar dan
  weten wat je nu weet……met de kennis van nu dus.

  Sterkte Bert en bedankt voor je leuke stukjes.

  Berthy

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)