Bert’s briljantjes. Mokerslag

Bert van Balen, Briljantje, Mokerslag, Kerstdagen

Terwijl ik mij door Herman Brusselmans ‘Hij schreef te weinig boeken’ worstel, staat de televisie aan als een soort behang. Het is kerst en dat zal je weten ook. Zalvende programma’s met veel gezang, het liefst van kinderen, mooie toespraken van BN’ers, kerstfilms, vrede op aard enz. enz. Het gebeurt op de de achtergrond om wat geluid om mij heen te hebben, waarbij ik af en toe opkijk en met stijgende verbazing zie wat de televisie zo in petto heeft. Brusselmans houdt mij wakker. Grof, brutaal, geschreven literatuur in een prachtig Nederlands of Vlaams, zoals u wilt. De werkelijke troost tijdens deze eenzame en donkere dagen. Brusselmans laat mijn eenzaamheid vervliegen. Een moment opkijken naar de televisie en de eenzaamheid keert als een mokerslag terug.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com