Bert’s brlljantjes | Missen

Bert van Balen, Briljantje, Tropenjaren
Foto op Tripweb.nl

Als ik hier naar buiten kijk lijkt het of ik woon in een tropisch regenwoud. Op het moment is er nauwelijks verschil met Thailand. Dagelijks rond de dertig graden en af en toe een forse onweersbui. En zoiets lust de natuur. Thailand mis ik niet, mijn dagelijkse gesprekken met mijn speeltje via Messenger houden wel de herinneringen levendig, maar het land echt missen . . .
‘I miss you, I like to take care for you,’ is wat ik hoor. Dagelijks. Zij zou willen overkomen, maar ik weet bij god niet wat ik hier met haar aanmoet. Mijn ex -Thaise zou hier al gewest zijn. Zelfstandig, intelligent, zorgzaam. Zo was zij, pakweg zes jaar geleden. Voordat zij veranderde in een zaken Kenau. Inclusief leugen en bedrog. Het Aziatisch volkseigen met een Januskop. Haar mis ik. Althans, de periode van zes jaar geleden.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Brr Bert, beetje zuur ? Natuurlijk worden we bedrogen: ‘judge the book by the content, not by the cover’. Iedereen heeft zijn witte maar ook donkere kant en wie zei dat alles voor eeuwig zou zijn? Koester de herinnering maar kijk naar je zegeningen om je heen. Trouwens vrijdag middag Rotterdam uit, is a bad idea. Kostte me een uur om Hillergerberg uit te komen. Pokke durup. Ok zonnetje schijnt Leo weer aan de bak.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*