Bert’s briljantjes. Miss World


Bert van Balen, Briljantje, Miss World

Een beetje wankel op mijn benen bereik ik mijn auto, een beetje onzeker kruip ik achter het stuur, en zwaar de pest in betaal ik het parkeergeld van anderhalve week parkeergarage. In Chiang Mai betaal je niets. Je ligt daar ook niet genderneutraal met vier personen op een kamer. Je hebt je eigen salon waar toevallig ook een bed in staat. En je krijgt er de liefdevolle verzorging van een Miss World die zich toevallig in verpleegsters outfit heeft gestoken, wat heel wat mannen het hoofd op hol kan brengen. Mij niet natuurlijk omdat mijn Speeltje geen seconde van mijn zijde wijkt en ik het niet in mijn hoofd moet halen avances te maken naar zo’n stuk dat mijn pols komt voelen. Als ik ooit weer terugkom in Chiang Mai laat ik me stiekem voor minstens een week opnemen in het RAM.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Na een galblaas operatie werd ik in het RAM naar boven gebracht waar ik in een prachtig, soort van appartement terecht kwam. Een grote hotelkamer met extra slaapgelegenheid, complete keuken, balkon, flat screen TV en riante badkamer. Ik heb mijn eigen 6 vrouw sterke staf die de hele dag niets ander doen dan me wassen, voeden, en verzorgen, maar vooral verplegen. Als na een paar dagen de arts, een prachtkerel in een wit kostuum en een soort van Elvis Presley uitstraling, weer langs komt, beloofde hij mij dat ik over twee dagen wel weg mocht. Als ik bij de receptie kom om uit te checken dan zie ik de rekening. 7 dagen opname, onderzoeken, medicijnen, operatie en alle gein die daarbij hoort ….. 3.500 euro. Wow. Gewapend met waterdichte pleisters gaan we weer op pad en hebben een top tijd.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.