Bert’s briljantjes. Meditatie

Bert van Balen, Briljantje, Meditatie

Meditatie goeroe
Mindful meditate.nl

Een vriend van mij aan het eind van de jaren zestig beweerde dat hij via transcendente meditatie uit zijn lichaam kon treden, zichzelf dan op de bank zag liggen en dat dit een sensationele ervaring was. Tijd van de flower power, make love not war en meer van dit soort onzin waar ik altijd een beetje lacherig over deed. Zonder transcendente meditatie kan ik het nu ook, alleen ongewild. Mijn geest drijft boven mijn lichaam terwijl ik op de bank lig en schudt meewarig het hoofd. Heeft een geest eigenlijk wel een hoofd? Niettemin ik zie mijzelf als een hoopje mens, uitgemergeld, dodelijk vermoeid en niet in staat tot enige actie. Liever laat ik mijn geest reizen, maar deze heeft besloten mij te bekijken. Aansteller, lijkt hij te zeggen.

Deze pagina delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn
 • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Eén reactie

 1. hej hej Bert, daar is tie weer. De ‘geest’, the ‘mind’ or ‘soul’, dat onverklaarbare ‘zijn’ heeft geen beperking van tijd, plaats en gevoel. Deze oerenergie waaruit we zijn ontstaan vindt zijn of haar voeding in ons lijf.
  “To be or not to be”, ” ik leef dus ik besta” allemaal pogingen om het onverklaarbare te verklaren. Het wonder ligt in het leven zelf. Laten we dat maar omarmen zolang we kunnen. Wonderlijk trouwens dat het universum je ‘dwingt’ en tegelijkertijd de tijd geeft om BERT te ontdekken.
  Nou fijne dag man, ik geniet van je briljantjes.

  Leo

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)