Bert’s briljantjes. Meditatie

Bert van Balen, Briljantje, Meditatie
Meditatie goeroe
Mindful meditate.nl

Een vriend van mij aan het eind van de jaren zestig beweerde dat hij via transcendente meditatie uit zijn lichaam kon treden, zichzelf dan op de bank zag liggen en dat dit een sensationele ervaring was. Tijd van de flower power, make love not war en meer van dit soort onzin waar ik altijd een beetje lacherig over deed. Zonder transcendente meditatie kan ik het nu ook, alleen ongewild. Mijn geest drijft boven mijn lichaam terwijl ik op de bank lig en schudt meewarig het hoofd. Heeft een geest eigenlijk wel een hoofd? Niettemin ik zie mijzelf als een hoopje mens, uitgemergeld, dodelijk vermoeid en niet in staat tot enige actie. Liever laat ik mijn geest reizen, maar deze heeft besloten mij te bekijken. Aansteller, lijkt hij te zeggen.

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. hej hej Bert, daar is tie weer. De ‘geest’, the ‘mind’ or ‘soul’, dat onverklaarbare ‘zijn’ heeft geen beperking van tijd, plaats en gevoel. Deze oerenergie waaruit we zijn ontstaan vindt zijn of haar voeding in ons lijf.
    “To be or not to be”, ” ik leef dus ik besta” allemaal pogingen om het onverklaarbare te verklaren. Het wonder ligt in het leven zelf. Laten we dat maar omarmen zolang we kunnen. Wonderlijk trouwens dat het universum je ‘dwingt’ en tegelijkertijd de tijd geeft om BERT te ontdekken.
    Nou fijne dag man, ik geniet van je briljantjes.

    Leo

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*