Bert’s briljantjes. Meditatie

Bert van Balen, Briljantje, Meditatie
Meditatie goeroe
Mindful meditate.nl

Een vriend van mij aan het eind van de jaren zestig beweerde dat hij via transcendente meditatie uit zijn lichaam kon treden, zichzelf dan op de bank zag liggen en dat dit een sensationele ervaring was. Tijd van de flower power, make love not war en meer van dit soort onzin waar ik altijd een beetje lacherig over deed. Zonder transcendente meditatie kan ik het nu ook, alleen ongewild. Mijn geest drijft boven mijn lichaam terwijl ik op de bank lig en schudt meewarig het hoofd. Heeft een geest eigenlijk wel een hoofd? Niettemin ik zie mijzelf als een hoopje mens, uitgemergeld, dodelijk vermoeid en niet in staat tot enige actie. Liever laat ik mijn geest reizen, maar deze heeft besloten mij te bekijken. Aansteller, lijkt hij te zeggen.

Gerelateerde berichten

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. hej hej Bert, daar is tie weer. De ‘geest’, the ‘mind’ or ‘soul’, dat onverklaarbare ‘zijn’ heeft geen beperking van tijd, plaats en gevoel. Deze oerenergie waaruit we zijn ontstaan vindt zijn of haar voeding in ons lijf.
    “To be or not to be”, ” ik leef dus ik besta” allemaal pogingen om het onverklaarbare te verklaren. Het wonder ligt in het leven zelf. Laten we dat maar omarmen zolang we kunnen. Wonderlijk trouwens dat het universum je ‘dwingt’ en tegelijkertijd de tijd geeft om BERT te ontdekken.
    Nou fijne dag man, ik geniet van je briljantjes.

    Leo

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*