Bert’s briljantjes. Magnetron

Op mijn rechterzij liggend zie ik het aanrecht. Roestvrijstalen wasbak, kastjes boven, kastjes beneden, koelkastje waarin ik mijn drinkvoeding bewaar. Een magnetron rondt het geheel af. Met een magnetron zou ik dus een maaltijd kunnen bereiden, maar eten doe ik al maanden niet meer wat dan ook te zien is aan mijn eens zo goddelijk lijf. Mede verzwakt door gebrek aan normaal eetpatroon verplaats ik mij tegenwoordig in een rolstoel. Van boven met de lift naar beneden waar de tuin is. Met het huidige weer kun je je daar in in zuid- Frankrijk wanen. Ik kan er roken, spelletjes schaak spelen onder de schaduw van de platanen en koester een vreemd soort geluksgevoel van berusting. Mijn tegenspeelster studeert voor verloskundige hier in Rotterdam. Voorlopig verlost zij mij keer op keer van mijn dame en verlies ik weer een partij.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*