Bert’s briljantjes. M. Smeets

Bijna liet ik een schreeuw van ontzetting ontsnappen. Naast geterroriseerd te worden op de Nederlandse televisie door de Olympische Spelen, begint nu ook De Wereld Draait Door hier zich in wat mij betreft overtreffende trap schuldig aan te maken. Dit grachtengordel-programma vond ik altijd wel aardig door de aandacht voor kunst en cultuur, wetenschap, trends. Soms wordt het ook met veel humor gepresenteerd. Maar bij de laatste uitzending kreeg ik te horen dat Mart Smeets vanaf maandag elke avond te zien en te horen is met commentaar op de Spelen met veel achtergrondverhalen. Mart zal best een goeie sportverslaggever zijn, maar de zelfgenoegzaamheid die hij tentoonspreidt, de arrogantie, zijn hele uitstraling doet mij nog zieker voelen dan ik al ben. Twee weken geen DWDD voor mij, verstoken van trends, kunst en cultuur.

Gerelateerde berichten

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

2 Comments

 1. Maak je niet druk, Bert, doe ik ook niet als ik een ander kanaal kies. DWDD is al jaren aan het verarmen en ik draai met plezier naar kanaal 26 van NOW TV. Nat Geo, die kwaliteit zit daar. Al besef ik dat ik met die draai aan de knop jouw beeld niet kan verblijden….

 2. Het is inderdaad droefenis alom, Bert.
  Dat men nog zo’n oude knar van stal moet halen,
  om feestelijk door medialand te rijden, is veelbetekenend
  voor de staat van onze cultuur, de moed van onze creativiteit en andere aanhorigheden.
  Waar zijn de jaren zestig, toen alles splinternieuw werd,
  toen experimenten en nieuwe mensen volop kansen kregen,
  ongeacht verkoopbaarheid
  toen fantasie op de weegschaal werd gezet,
  toen de wereld op zijn kop stond?
  Heden is alles berekening en op veiligheid spelen.
  Iedereen is nu een hoogstindividuele kleurloze massamens.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*