Bert’s briljantjes. Liefdesverklaring


Gisteren kreeg ik de ultieme liefdesverklaring. Wat haar betreft dan. Zij zou nooit meer met andere mannen iets willen hebben. Het was vanaf heden alleen nog maar ik als de persoon waar zij haar hart aan verbonden had. Alsof het mij nog wat kan schelen. Alsof ik mij daar ooit iets van aangetrokken zou hebben. Monogamie is ons opgelegd om orde te scheppen, van nature heeft de mens dit niet in zich.

Bert van Balen, Briljantje, Liefdesverklaring, Hospice
Foto gezien op Tripadvisor

Ik zag haar in haar caddie outfit. Een hoed op haar hoofd met daaronder een handdoek die zij om haar gezicht wikkelt als bescherming tegen de onbarmhartig brandende zon. Zij heeft veel werk op de golfbaan die ik zo goed ken en waarvan ik elke hole kan dromen. En haar ken ik bijna net zo goed. Al tien jaar. Als mijn vaste caddie. Vrolijk, ondeugend, uitdagend zodat ik haar op een gegeven moment vroeg of zij mijn Mia Noi wilde worden. Leek mij wel spannend en haar blijkbaar ook, tegelijk met dollartekens in haar ogen. Mijn en haar morele besef verdwenen na jaren speler en caddie te zijn geweest in een èèn uurs hotel en bracht uiteindelijk na ontdekt te zijn een berg van ellende voort wat de voedingsbodem bleek voor een veel verdergaande liefderelatie. Dit was mijn bedoeling niet. Mijn bedoeling lag elders. Een speeltje dat zou werken als een expansievat. En nu kreeg ik op de rand van zijn of niet meer zijn deze liefdesverklaring. Of ik geroerd ben. Het doet mij niets. Mijn emoties zijn verdwenen in zwakte en vermoeidheid. In bijna dag- en nacht slapen.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com