Bert’s briljantjes. Liefdesverdriet


Bert van Balen, Briljantje, Liefdesverdriet

Het was duidelijk dat zij voor het eerst kennis had gemaakt met liefdesverdriet. Achttien jaar, vol levenslust, succesvol eerstejaars studente en op en top een vrouw. Zij zat tegenover mij en deed haar verhaal, het gekrenkte miskende slachtoffer wat haar tranen nauwelijks kon bedwingen. Die tranen had zij al uitgestort. Een week lang en zij had veel tot God gebeden om kracht. Dit laatste had haar geholpen. Ik luisterde als een begripvolle opa en om een hart onder de riem te steken opperde ik dat als ik achttien was geweest het wel geweten zou hebben. Wat liet ik in het midden, maar zij lachte in de veronderstelling dat ik dan mijn pijlen op haar gericht zou hebben. Ja, voor even want ik was op mijn achttiende al een flierefluiter en kende niet zoals zij God en gebod.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com