Bert’s briljantjes. Leerling

Op het met gekleurde stenen ingelegde salontafeltje stonden dan de schaaltjes met nootjes, een paar wijnglazen gevuld met sigaretten en lagen ronde viltjes waarop je je glas kon zetten.
Bert van Balen, Leerling, BriljantjeOom Gerard dronk zoals altijd jenever, tante Marie een citroentje met suiker, mijn vader cognac, waar ie niet tegen kon maar wel steeds lolliger van werd en de andere gasten dronken een glaasje rode of witte wijn. Mijn moeder liep van keuken naar huiskamer met hapjes, een hard gekookt ei doormidden gesneden met daarop iets geels wat erg lekker moest zijn. En ik maakte foto’s met een Rolleiflex en een Braun flitser. Van de zaak waar ik werkte als leerling fotograaf. ‘Ga meer lekker oefenen,’ had mijn baas gezegd. Herinneringen uit een ver verleden toen er nog een heel leven voor mij lag.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com