Bert’s briljantjes. Leerling

Op het met gekleurde stenen ingelegde salontafeltje stonden dan de schaaltjes met nootjes, een paar wijnglazen gevuld met sigaretten en lagen ronde viltjes waarop je je glas kon zetten.
Bert van Balen, Leerling, BriljantjeOom Gerard dronk zoals altijd jenever, tante Marie een citroentje met suiker, mijn vader cognac, waar ie niet tegen kon maar wel steeds lolliger van werd en de andere gasten dronken een glaasje rode of witte wijn. Mijn moeder liep van keuken naar huiskamer met hapjes, een hard gekookt ei doormidden gesneden met daarop iets geels wat erg lekker moest zijn. En ik maakte foto’s met een Rolleiflex en een Braun flitser. Van de zaak waar ik werkte als leerling fotograaf. ‘Ga meer lekker oefenen,’ had mijn baas gezegd. Herinneringen uit een ver verleden toen er nog een heel leven voor mij lag.

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*