Bert’s briljantjes. Kroonluchter

Als ik op mijn rug lig kijk ik naar een kroonluchter. Hij hangt op zo’n veilige twee meter boven mijn bed. Het ding is het enige stukje kitsch in de verder smaakvolle ingerichte kamer. Ik stoor mij er niet aan. Er is nog maar weinig waar ik mij aan stoor. Die luxe heb ik niet meer. En trouwens, zelfs in mijn goede doen zou ik niet weten waar ik kritiek op zou moeten hebben; ben op de juiste plek op het juiste moment beland tussen schatten van mensen. De hemel heeft zich al een klein stukje aan mij geopenbaard. De tuin hier achter het huis werkt hier met de huidige weersomstandigheden aan mee. In een rolstoel weet ik ‘m zelfstandig te bereiken. Zit in de schaduw en speel schaak met mijn ex-werkster uit Melissant. Verlies partij op partij en erger mij niet. Zelfs niet aan mijzelf. Ik berust. In alles. Ik berust.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com