Bert’s briljantjes. Kou

In Thailand ben ik er aan gewend geraakt. Vroeg naar bed te gaan en dan bedoel ik ook vroeg, rond een uur of acht. Airco aan, zo’n flinterdun dekbedje en ik sliep als een roos. Stond wel tegenover dat ik ’s morgens om vijf uur klaar wakker was, en rond een uur of zeven op een golfbaan stond te rillen van de kou. De gewoonte van het vroeg te bedde gaan heb ik meegenomen naar Holland. De reden dat ik het hier ook doe ligt omgekeerd. Zit ’s avonds namelijk te sterven van de kou. Met als koploper mijn voeten. Geen centrale verwarming die hier tegen op kan. En de winter is nog niet eens echt begonnen.  Trouwens, wat moet ik ’s morgens om vijf uur als ik klaarwakker ben. Mijn speeltje bellen die zes uur op mij voorloopt en mijn heimwee koesteren.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com