Bert’s briljantjes. Klaagzang

 

Dagbehandeling Erasmus MC waar ik mij afsluit voor andere zwakkelingen die aan het infuus zitten hopend op uiteindelijke genezing die naar aller waarschijnlijkheid nooit zal komen. Chronishe aandoeningen. Ik sluit mij af van de klaagzang, het ongemak, de verhalen over het moeizaam bewegen, verplaatsen, de afhankelijkheid. Ik sluit mij af en begraaf mij in een of andere serie via Netflix op mijn laptop. Daar wordt er weer iemand overhoop geschoten, gemarteld, zich doodrijdend tegen een brugpeiler tijdens een wilde achtervolging. Het is weinig verheffend wat ik zie, maar ik ben mooi ontsnapt aan de verhalen die levensecht zijn en ik niet wil horen. Klagen doe ik wel als ik eenmaal weer thuis ben. Tegen mijzelf. Dat ik een lul ben die vergeten is Marlboro’s te kopen en nu zonder zit en alsnog weer de deur uit moet. Onafhankelijk en wankel op m’n benen.

 

Leuke meezinger voor Bert: Klaagzang van Luois Marie

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com