Bert’s briljantjes. Kettingroker

Bert van Balen, Briljantje, Kettingroker

Het is een vreemde nieuwe ervaring om niets anders meer te doen te hebben dan wachten op de dood. Het is vreemde ervaring dat mijn omgeving met mij mee wacht. Sowieso het hospice waar ik in principe een tijdelijk verblijf heb. Drie maanden geloof ik. Dan moet het maar gebeurd zijn. Ik doe mijn best. Samen met een medebewoner met wie ik achter in de tuin onze verslaving aan nicotine zit te onderhouden. De man is blind. Soms moet ik hem helpen zijn aansteker bij zijn sigaret te krijgen. Hij is kettingroker. We praten wat met elkaar. Hij komt moeilijk uit zijn woorden. Hij is tien jaar jonger dan ik, maar lijkt veel ouder. Zijn stem is zacht. Mijn gehoor slecht. Maar ik begrijp dat hij alleen is. Geen vrouw, geen kinderen. Wij zijn bijna gelijken. Wachtend op de bevrijding.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Foto: YouTube

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com