Bert’s briljantjes. Kerk

Bert van Balen, Briljantje, kerk
… er moet iets te zien zijn….
Foto Wikipedia

Vroeger kwam ik nog wel eens in een kerk. Als fotograaf maakte ik trouwreportages. Mijn voorkeur ging uit naar een katholieke kerk omdat daar tenminste iets in te zien viel aan beelden en gebrandschilderde ramen. Heel anders dan bij de gereformeerde geloofsgenoten en ook heel anders dan in een synagoge waar het altijd een teringherrie was. Na mijn periode als reportagefotograaf heb ik geen kerk meer van binnen gezien en dan praat ik toch al gauw over zo’n veertig jaar. Waarom ik nu ineens de behoefte voel weer eens een katholieke kerk te bezoeken, stil op een van die houten banken te gaan zitten en de sfeer in mij op te nemen, weet ik niet. Of ik weet het wel en wil het mijzelf niet toegeven. Twijfel omdat het onvermijdelijke nadert. Denk ik.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. religie religare is naar binnen keren. Het m.i. een soort van spiraal vormig proces met zoiets als een fuik. Als men een bepaalde ontwikkeling heeft doorlopen, gaat men door het ‘gaatje’. Men belandt in een vervolgtrajekt.
    Alhoewel vele mensen de dood beschouwen als het ultieme gaatje, zijn er ook vele stromingen die ervan uitgaan dat er een door is. Een door van doorgaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.