Bert’s briljantjes. Illusie

Bert van Balen, Briljantje, Illusie, Hospice
Wallpaper, te zien op Achter de Samenleving

Door het smalle streepje ruit waarmee ik net de stoep en het fietspad in mijn blikveld krijg, zie ik een vrouw in een gele zomerjurk. De jurk heeft overdwars bruine strepen die haar figuur slanker moet doen lijken dan het in werkelijkheid is. Zij koestert de illusie naar haar omgeving. Er fiets een nog jonge man voorbij. Korte broek, polo, rugzakje. Hij koestert een andere illusie. Misschien een mooie carrière, met later een vrouw en twee kinderen wonend in een eengezinswoning. Wat ik zie wat er zo aan mij voorbijtrekt zijn illusies. Zoals ik het zelf ook nog ben. Nog net. Straks zijn alle illusies verdwenen en wordt mij de naakte waarheid van het niets gepresenteerd. Want alles is èèn en èèn is niets. Eèn kan zich niet spiegelen en daarmee illusies opbouwen.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*