Bert’s briljantjes. Hoera!

Gisteren kreeg ik een boek van J. Niet zomaar een boek maar eentje die ik zelf heb geschreven. Had er al jarenlang zelf geen exemplaar meer van en was benieuwd wat ik in 2007 schreef en had dat J. verteld. Het heet “Hoera, ik heb kanker.” Nou, dat hoera is wel verdwenen en de titel die ik destijds koos was gebaseerd op het verschil tussen het hebben van kanker en wat J.  was overkomen. Ik kon nog gaan en staan waar ik wilde, koos daar Thailand voor en een Thaise vriendin en ondervond nog jaren van levensgeluk. Ik blader nu door mijn boek, lees hier en daar een stukje, lees over mijn eigen naïviteit, schaam mij somtijds en lees vervolgens tussen de regels die enorme hopeloosheid die een deel van mijn bestaan beheerste naast de wil om levensgeluk te creëren. Het heden ondermijnt het geschreven woord van toen. Maar achter de slotzin sta ik nog steeds. Alles is één, twee bestaat niet.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Foto homepage: Hoera, ik heb kanker!

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Dag Bert,

    We houden allemaal een keer op met ademen. Maar ik benijd je vooruitzichten niet. Je observaties en herinneringen tijdens je reis zijn raak. Een reeks scherpe en soms nostalgische colums die ik elke dag met aandacht lees. Sterker nog, ik ben op zoek gegaan naar je boek en heb het online nog kunnen scoren in een Rotterdams zaakje. Ik kijk er naar uit het te lezen.

    Dank. Arnold

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.