Bert’s briljantjes. Hobby

Bert van Balen, Briljantje, Hobby, Zeezeilen

Het werken was geen werken. Ik was bezig een hobby te ontwikkelen. Minimaal twaalf uur per dag. Van een andere hobby kreeg ik een beetje genoeg. Als bemanningslid over het dek gejaagd worden op een of ander wedstrijdjacht. Om mijn geluk compleet te maken vond ik dat ik zelf maar een zeegaand jacht moest hebben. Maar daar was veel geld voor nodig en dat had ik niet. Maar ook hierin was het geluk weer aan mijn zijde. Ik kreeg de beschikking over een zeegaand jacht van een huisarts met de deal dat als ik het schip voor hem onderhield er gebruik van kon maken als hij geen tijd had om met zijn speeltje uit varen te gaan. En tijd had hij nauwelijks met zijn weekenddiensten en nog tal van andere hobby’s. Ik kan het mij nu nauwelijks meer voorstellen, maar had de keuze; zal ik met de directiewagen of met mijn eigen sportwagen naar de jachthaven rijden. Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*