Bert’s briljantjes. Hightech

Ik had gisteren weer mijn tweewekelijks infuus in het Erasmus. Het dient om mijn spieren op krachten te houden zodat ik zelfstandig mijn rolstoel kan voortbewegen. Het infuus wordt gegeven op de dagafdeling waar ik tot mijn vreugd ontdekte dat zij de hightech-stoelen hadden vervangen door gewone bedden. Mooi hoor, zo’n stoel die elektronisch bestuurd je in alle kanten kon buigen totdat je de meest prettige zithouding hebt. Alleen die prettige zithouding was niet te vinden. Viereneen half uur is een hele zit, maar als ik hier toch toe gedwongen wordt prefereer ik nog liever een vliegtuigstoel in de economy class bij EVA Airways dan zo’n hightech-ding. Dit komt natuurlijk mede door de eindbestemming Bangkok en zo’n zit duurt heel wat langer dan die viereneenhalf uur. Zittend in zo’n hightech-stoel is de eindbestemming het hospice wat ook niet erg bijdraagt aan geluksgevoel.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com