Bert’s briljantjes. Herenhuis

Als ik op mijn linkerzij lig zie ik nog net een stukje stoep van de Oudedijk. Verder dan de stoep kan ik niet kijken, de straat zien of de kerk recht tegenover het eens zo voorname Herenhuis dat nu is omgetoverd tot een hospitium. De markiezen zijn uitgevouwen en proberen de zon uit mijn kamer te houden en verder moet de airco het hier binnen maar op aangenaam zien te houden.

Bert van Balen, Briljantje, Herenhuis

Op mijn linkerzij liggend kan ik nog net zien hoe kortgerokte meisjes voorbij passeren. Mooie benen zie ik soms. Een oude zieke man pestend. ’s Middags ben ik op mijn kamer en lig uitgeput op bed. ’s Morgens ben ik nog in staat om in mijn rolstoel de tuin hierachter te bereiken en in de schaduw van een pergola een aantal Marlboro’s weg te paffen. Samen met Paul, een eveneens uitbehandelde patiënt die ik moet helpen zijn aansteker bij zijn sigaret te krijgen. Paul is blind.

Leven in een hospitium. Wordt vervolgd.

Foto’s: passerende meisjes – RTL-nieuws. Rijtje damesbenen: Lifestyle Fashion


Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*