Bert’s briljantjes. Grondwet


Nu ook zorgverzekeraar FBTO heeft besloten zich discriminerend op te stellen naar chronisch zieke patiënten die repeterend een behandeling nodig hebben (bijvoorbeeld mensen die afhankelijk zijn van nierdialyse of zoals in mijn geval een driewekelijks infuus tegen het CIDP), is reizen buiten de landsgrenzen voor hen onmogelijk geworden. Dag Thailand. Vorig jaar om deze tijd overgestapt naar FBTO omdat deze zorgverzekeraar de enige was die de kosten, overigens precies hetzelfde als in Holland, wel voor honderd procent dekte. Ik heb de grondwet er maar eens even op nageslagen en lees in art.1 dat alle in Nederland verblijvende mensen gelijk zijn. Daar zal wel het addertje onder het gras zitten. Als ik in Thailand ben verblijf ik niet in Nederland en verlies ik blijkbaar mijn rechten als staatsburger. Mag wel de verhoogde premie blijven betalen.

Bert van Balen, Briljantje, Grondwet, Zorgverzekeraar
Afb. van De Nederlandse Grondwet


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Kon het niet geloven (woon heel lang niet meer in NL) maar de FBTO module sluit inderdaad ‘planbare zorg’ uit in de wereldmodule. Een repeterende behandeling is planbaar en zo dus een belemmering voor velen.

    Ik las het hier, Bert, maar dat heb jij vast ook al gelezen:
    https://www.fbto.nl/zorgverzekering/aanvullende-modules/Paginas/buitenland.aspx

    En als men dat nu eens uitbreidt tot de noodzaak dagelijks pijnstillers te nemen? Dat is ook ‘planbaar’. Zelf de knip maar trekken?

    Trieste zaak.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.