Bert’s briljantjes. Gleuf


Op mijn bed liggend heb ik door een spleetje raam uitzicht op de buitenwereld en daar past ook een parkeerautomaat in. Een vrouw staat ervoor en leest eerst de gebruiksaanwijzing. Zij pakt haar bankpasje en frommelt het ding in de daarvoor bestemde gleuf. Zij moet haar kenteken intikken en je ziet haar denken:  was het nou 76-HKN-02, of HKM. De cijfers weet zij zeker. Zij twijfelt, besluit de transactie af te breken. Eerst maar even naar de auto en controleren. Zij weet nu zeker dat het HKN moet zijn maar moet aansluiten bij een inmiddels gevormd rijtje wachtende parkeerlustigen.

Bert van Balen, Briljantje, Gleuf, Hospice
Rotterdamse parkeerwachter. Foto gezien op HertogJans Place

De parkeerwacht rijdt voorbij. Zo’n ding beladen met camera’s die elke geparkeerde auto fotografeert. Ook die van haar waar nog geen parkeergeld voor is betaald. Panisch kijkt zij naar de wachtenden voor haar en vervloekt het digitale tijdperk. Vroeger, denkt zij, was een dubbeltje in de gleuf voldoende.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Ze kunnen de boom in met hun digitale meters, als je een onjuist nummer intikt dan is dat nog steeds geldig zo oordeelde het hof minstens een jaar geleden. Als je maar kunt aantonen voldoende betaald te hebben. Die parkeerwachters kunnen nu hele wijken controleren in een kwartiertje, dan hebben ze vast ook wel de tijd om te zien dat de auto met kenteken 12-34-NP behoort bij het ingevoerde kenteken 12-34-MP. Ik wist mijn nummer ook niet 100% uit mijn hoofd, dus dan moeten ze het maar met een schatting doen. Zou zelfs de neiging hebben bewust 1 teken te veranderen om minder digitale sporen na te laten. Wel jammer dat er geen bonnetjes meer uit die machines komen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.