Bert’s briljantjes. Geestesoog


Daar zit mijn moeder. Op het balkon in de ochtendzon en zoekt in de leesmap naar de Margriet. Op een klein bijzettafeltje staat een kopje koffie met daarin twee lepeltjes suiker en een wolkje melk. In de tuin staat een enorme Seringenboom. De top groeit bijna tot boven de daken van de huizen die de Ackersdijkstraat vormen en de Zestienhovenstraat, waar wij woonden. ‘Ik ga,’ zeg ik en sta met de zeilzak waarin het grootzeil en de fok netjes opgevouwen wachten om gehesen te worden. ‘Ben je voorzichtig,’ zegt zij. Mijn vader leest de krant, zittend in zijn makkelijke stoel met naast hem de radio waaruit zondagochtend klanken komen. Straks luistert hij naar G.B.J. Hiltermann met ‘De toestand in de wereld.’

Bert van Balen, Briljantje, Geestesoog
Foto ©Sobetion, Lomography magazine

Flarden van mijn leven trekken voorbij aan mijn geestesoog. Tijdens het slapen, of starend naar het plafond. M’n bed kom ik nauwelijks meer uit. Ik vind het best. Heb vrede met de situatie en wacht geduldig op wat komen gaat.

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com