Bert’s briljantjes. Geest


Bert van Balen, Briljantje, Geest, Reizen
Foto BarbaraMiller.nl

Het is slechts mijn geest die wandelt. Naar beneden, met de lift, naar mijn postbusje om te zien of er nog iets belangrijks in ligt. Mijn lichaam hangt op de bank. Het is mijn geest die wandelt naar waar ik graag heen zou willen. Mijn geest die in het vliegtuig stapt en naar Bangkok, naar Chiang Mai vliegt. Mijn lichaam hangt uitgemergeld zonder energie, zonder enige eetlust, verstervend op de bank. Soms verheft het zich. Met pijn en moeite en zakt het weer terug. Mijn geest reist. Naar het verleden. Aan het heden wil hij niet denken. Verafschuwt hij. Mijn lichaam trekt zich soms krom van de pijn. Het lijkt de enige beweging die nog gemaakt kan worden. Maar hier wil mijn geest niks mee te maken hebben. Mijn geest beweegt zich tussen wuivende palmbomen aan een goudgeel strand.


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Iedere reactie lijkt in het licht van je huidige situatie futiel en betekenisloos te zijn, het simpele feit dat ik jouw briljantjes met regelmaat lees, maakt dat ik mij vanuit moreel oogpunt toch verplicht voel iets te zeggen.
    Heb veel respect voor de openhartigheid en eerlijkheid waarmee je de achtbaan van gedachten en emoties blijft beschrijven en wens je, hoe clichématig het ook klinkt, sterkte.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.