Bert’s briljantjes: Fraude

Als mijn caddie zegt dat ik na een ronde van achttien holes 102 slagen nodig heb gehad en daarmee 13 slagen meer dan mijn opponent, vraag ik onmiddellijk om een hertelling. Hier moet gefraudeerd zijn. Fraude? Kan niet anders want ik ging vol goede moed de baan op, zag mijzelf met een monsterscore de overwinning behalen en al mijn vrienden waren het met mij eens. Dat het totaal anders uitpakte kan slechts veroorzaakt zijn door gesjoemel bij de telling. Zijn al mijn vrienden het ook over eens. De hele wedstrijd dan maar overspelen? Nee zeg, veronderstel. Gewoon lekker blijven roepen dat er niks van klopt, er vals gespeeld is en treiteren. Tot in het clubhuis aan toe.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com