Bert’s briljantjes. Foto’s

 

Bert van Balen, Briljantje, Foto's. Robeco

Wat ik mij nog goed herinner uit die tijd in Amerika, dat als ik de vlieguren meereken zo’n zestien uur per dag in touw was. Dat als ik ergens was geland ik onmiddellijk op zoek ging naar een particulier bedrijf waar je een sportvliegtuig of een helikopter met piloot kon huren voor het maken van luchtfoto’s van het te fotograferen project. Vaak een shopping mall.
Wat ik mij zeker herinner dat ik ziek werd in San Francisco en nu met het vermoeden leef dat zich daar de eerste tekenen openbaarden van de ziekte waaraan ik nu dreig dood te gaan. Een enorme pijn rechts in mijn onderrug gepaard gaand met braken. Ik dacht toen dat het oververmoeidheid was. Nu heb ik het idee dat zich al een tumor bij mijn rechternier aan het ontwikkelen was. Zo’n aanval herhaalde zich nog tweemaal. Maar er mee naar een arts gaan?

Gerelateerde berichten

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Hoi Bert,

    volgens de Dao of Tao gaan we niet dood door ziekte. Doodgaan is een keuze van de ziel, welke zich loskoppelt van het fysieke voertuig. Waarom ? Weet ik niet.
    Misschien is ons levensdoel volbracht, of onbereikbaar geworden met het beperkte fysieke voertuig.
    De idee is dat we net als bij een ei een hoeveelheid energie mee naar de Aarde brengen. Als die energie opraakt verdwijnt de soepelheid waarmee het lichaam doorgaans zich herstelt van ‘tegenvallers’.
    Ik geniet van je verhalen en stijl !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*