Bert’s brlljantjes. Eeuwigheid

Bert van Balen, Briljantje, Eeuwigheid, Tijd

Opeens kreeg ik koorts. Rillend en schokkend van de kou in bed hier in tropisch Nederland, waar de temperaturen dagelijks hun best doen de dertig graden te bereiken. Ik pakte er zelfs een tweede dekbed bij om het weer warm te krijgen. Na vijftig minuten was de koudegolf voorbij en begon het zweten. Ik trapte de twee dekbedden van mij af. Bloedheet kreeg ik het. Hier kan mijn hart niet tegen, hoopte ik. Het zal stoppen onder dit geweld. Hallo vader, dag moeder, dag broer. Ik zie ze aan de rand van een snel stromende bergbeek met kristalhelder water. ‘Hebben jullie lang moeten wachten? ‘In de eeuwigheid bestaat geen tijd,’ zei mijn vader. De eeuwigheid. Dus er is toch iets en niet stomweg niets. ‘Zullen we?’ vroeg ik. Geconditioneerd altijd ergens naar toe te moeten. Meewarig werd ik bekeken. ‘Wij zijn er al,’ zei mijn vader. ‘Er is verder niets waar we nog naar toe moeten’.

Foto’s: Wanttoknow

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*