Bert’s briljantjes. Doodskist

Bert's briljantjes, Doodskist, Hospice
In de lift

Net toen ik na mijn rooksessie de lift in wilde met m’n rolstoel, zag ik dat deze al bezet was door twee mannen met tussen zich in een doodskist. Ah, de tweede deze week dacht ik, de vaart zit er goed in. Binnenkort zullen de twee opengevallen plekken weer ingenomen worden door een nieuwe lichting ten dode opgeschrevenen. De twee overledenem heb ik niet gekend. Nooit mee gesproken. Dit scheelt. Zo hoef ik er niet over na te denken of zij hun leven goed besteed hebben, of zij nog de tijd gehad hebben alle frustraties en woede een juiste plek te geven, de ogen vredig hebben kunnen sluiten. Weer terug op bed zie ik door mijn strookje vensterraam hoe de kist in een zwarte lijkwagen wordt getild. Zijn zoon, vermoed ik, helpt hierbij en kijkt de wagen na als deze wegrijdt. Een heel leven verdwijnt in het drukke verkeer.Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com