Bert’s briljantjes. Déjà Vu

Voorpaginanieuws bij de Volkskrant. “Bangkok houdt de adem in.” Niet zo’n slecht idee in die met uitlaatgassen overgoten stad, maar het artikel ging over de vandaag te cremeren overleden Koning Bhumibol. Zelfs tot in Holland doorgedrongen tot het nieuws en ik ben ervan overtuigd dat ook de NOS hier aandacht aan zal besteden. Zie ik weer een stukje Thailand via het beeldscherm aan mij voorbij trekken, en zal ik massa’s huilende mensen zien en heel veel oplettende politieagenten. Niet dat dit een déjà vu moment bij mij zal oproepen want een Thai heb ik zelden zien huilen en een oplettende politieagent alleen op momenten dat er wat geld van mijn zak in zijn zak kon verdwijnen. Nee, mijn moment van een déjà vu ligt totaal ergens anders. Bij het zien van een begrafenis van een arme Thaise boer op een van mijn zelfgemaakte video’s. Hoe feestelijk het er bij die koning er aan toe ging.

 

Foto treurende Thaise: CNN

 

 

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com