Bert’s briljantjes. Coma

Bert van Balen, Coma, Briljantje

Zij volgt mij met haar ogen. Wie of wat ik ben weet zij niet. Een beweging, een geur waarschijnlijk die zij niet herkent. Het betekent in ieder geval onrust waar zij niet van gediend is. Zij knarst op haar tanden. Ik kijk naar haar. De aanstaande weduwe. Zij is dik geworden. Mijn slanke vrouw. 13 jaar liggend gevoed met sondevoeding. Zo kan zij het nog jaren volhouden. Je moet er maar zin in hebben, denk ik. Maar zij weet niet wat zin hebben betekent. Ik weet niet in wat voor soort wereld zij verblijft. Een vredige of misschien juist in een onrustige angstige. Niemand die het weet. Haar is alle wil ontnomen en kan niet beslissen wel of niet verder te leven. Ik wel. Ik weet dat er middelen bestaan om eventueel ondraaglijk lijden te beëindigen. Ik heb een door de wet goedgekeurde laatste wilsverklaring.Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com