Bert’s briljantjes. Cimbaal

Zij was weer in haar stoel gaan zitten nadat zij achter mij staand me had omarmd en haar hoofd op het mijne had gelegd. Ik had het ervaren als pure uiting van werkelijke liefde of op z’n minst mededogen. Wat is het verschil. ‘Al ware het dat ik met de tongen der Engelen sprak, maar had de liefde niet, het ware slechts rinkelend cimbaal.’

Bert van balen, Cimbaal, Briljantje, Hospice

De romanticus in mij is nog steeds springlevend, alleen nu zonder seksuele bijbedoelingen. Deze zijn al meer dan een jaar geleden afgestorven. Romantisch in een hotel in Bangkok, samen met mijn vriendin die het stukje vanuit Chiang Mai met mij mee was gereisd om mij uit te zwaaien op luchthaven Suvarnabhumi. Wij hebben elkaar nooit meer in levende lijve teruggezien. Het alternatief hier in het hospice openbaart zich zonder de verdoving van welhaast oncontroleerbare hormonen.

Illustratie cimbaal uit Algemeen Nederlands Woordenboek
Bert van Balen, Bert's Briljantjes. Logopic

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com