Bert’s briljantjes. Carte blanche

Als J. weg is zak ik weer terug in mijn herinneringen. Alsof het gisteren was. Robeco ja. Of ik een presentatie kon maken over de geschiedenis van het beleggingsconsortium met hun huidige plaats op de financiële wereldmarkt. Als chauffeur hoefde ik niet meer op te treden. Ik kreeg carte blanche, hoefde geen werktijden te verantwoorden en kon de directiewagen gebruiken als ik ‘m nodig had. Het enige wat zij graag wilden dat de presentatie op een bepaalde datum klaar was. Ik kreeg dus precies waar ik mij het beste in thuis voel. Vrijheid! En nog een goed betaalde ook.
Bert van Balen, Briljantje, Carte Blanche, Eugenie HerlaarIk schreef het script, de teksten, liet deze inspreken door Philip Bloemendal en Eugenie Herlaar in een studio in Den Haag. Ik maakte geluidsopname op de markt in Rotterdam en op de beursvloer in Amsterdam en fotografeerde gelijk de bedrijvigheid op beide markten. Ik. Zonder opleiding in wat dan ook. Ja, hoe een leuke trouwfoto te maken…. Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Foto’s Eugenie Herlaar, Philip Bloemandal: Wikipedia

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*