Bert’s briljantjes. Buren

Zij heeft een mondkapje voor en ik vraag of zij verpleegster is geworden. Snel neemt zij het kapje af en laat witte tanden zien terwijl zij mij toelacht. Even daarna komt schoonmoeder in beeld die een wai maakt, wat ik dan maar uit beleefdheid terugdoe. Beiden schijnen druk bezig te zijn met iets wat mij duidelijk wordt als meer details in beeld zijn gebracht. Een oude breekbare man die verzorging nodig heeft. Een buurman in het onooglijke straatje waar trots heerst met een splinternieuwe Toyota Hi-Lux voor de deur van de bouwval waarin wordt gewoond. De oude man kijkt naar mij alsof ik een buitenaards wezen ben. Hij is 85, krijg ik te horen. Gestopt met eten en drinken. Hij vindt het genoeg zo. Zijn leven is voltooid. Geen dokter die er aan te pas komt, geen wet die hem iets verbiedt, maar twee buurvrouwen die hem tot zijn laatste snik verzorgen.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com