Bert’s briljantjes. Bouwvak

Het is zover. De bouwvak is op vakantie en het regent. Geheel volgens de traditie zal het de komende weken een modderpoel zijn op de diverse campings; de strandtenthouders zullen steen en been klagen samen met de aardappelboeren die hun edele producten zien verzuipen. De bouwvakvakantie trekt depressies aan. En daar gaat mijn mooie zomer. Verscholen achter de geraniums staar ik naar de neervallende regen en zie mensen door mijn straatje gewapend met paraplu of poncho naar het Flakkee’s museum lopen. Toeristen. Naar het eiland gekomen voor de mooie stranden, de goed geoutilleerde campings, Wunderbar. De Hollanders zelf vertoeven aan de Côte d’Azur of op een Grieks eiland. Zij weten wel beter. Bouwvakvakantie, regenseizoen. Net als in Thailand. Waar ik toch liever het einde van de bouwvak zou afwachten dan hier.

 

Afb. Tegel homepage: Schutting.nl

Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

  1. Kijk uit voor wat je wenst Bert. Het regent hier bij ons al dagen zo hard dat er al stemmen opgaan om een tweede Ark te gaan knutselen. ???

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.