Bert’s briljantjes | Bootje

Nu ik tijdens mijn koorts – hallucinaties de eeuwigheid heb mogen aanschouwen, zie ik er niet echt naar uit daar aan zo’n slootje te moeten staan. Ook het ontbreken van zeventig maagden maakt het minder aantrekkelijk. Liever blijf ik dan toch nog maar even en laat weer herinneringen aan mij voorbij trekken. De levensechte. Bij andere herinneringen, vaak de meer recente, begint mijn fantasie er dingen aan toe te voegen die er niet waren of volkomen verkeerd geïnterpreteerd. Wat er was, het bootje. Een kleine BM.

Bert van Balen, Bootje, Briljantje
Bert met water voor de boeg…

Wat er kwam was een boot. Grote BM. De plas werd ingewisseld voor een meer. De boten verruild voor nog grotere, nog sneller. De meren achtergelaten voor nog groter water; de Grevelingen. Op dat moment had ik een Flying Dutchman en ruim veertig kilometer water voor de boeg van Bruinisse tot aan Scharendijke.

Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*