Bert’s briljantjes | Bootje

Nu ik tijdens mijn koorts – hallucinaties de eeuwigheid heb mogen aanschouwen, zie ik er niet echt naar uit daar aan zo’n slootje te moeten staan. Ook het ontbreken van zeventig maagden maakt het minder aantrekkelijk. Liever blijf ik dan toch nog maar even en laat weer herinneringen aan mij voorbij trekken. De levensechte. Bij andere herinneringen, vaak de meer recente, begint mijn fantasie er dingen aan toe te voegen die er niet waren of volkomen verkeerd geïnterpreteerd. Wat er was, het bootje. Een kleine BM.

Bert van Balen, Bootje, Briljantje

Bert met water voor de boeg…

Wat er kwam was een boot. Grote BM. De plas werd ingewisseld voor een meer. De boten verruild voor nog grotere, nog sneller. De meren achtergelaten voor nog groter water; de Grevelingen. Op dat moment had ik een Flying Dutchman en ruim veertig kilometer water voor de boeg van Bruinisse tot aan Scharendijke.

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)