Bert’s briljantjes | Boodschappen

Straks komt mijn vrouw thuis. Zij heeft boodschappen gedaan. Een tas vol lekkernijen. Voor haar dan want verder dan drinkvoeding kom ik niet. ‘Ha, ben je er weer. Gezellig,’ zeg ik dan, liggend op de bank. ‘Hoe gaat het,’ vraagt zij. ‘Zelfde zeg ik, maar ben blij dat je er weer bent.’ De boodschappen worden op het aanrecht in de keuken gelegd. ‘Zal ik thee zetten,’ vraagt zij. ‘Oke,’ zeg ik. Blij dat er weer iemand om mij heen is. Die haar ding doet, niet te veel praat. Praten is vermoeiend voor mij. Ook het aanhoren. Gewoon aanwezig zijn is voldoende.
‘Welke vrouw bedoel je precies,’ vraagt mijn droom. ‘Je hebt er nogal wat gehad.’ Hier moet ik even over nadenken. Een keuze maken wie het beste bij mij paste. De keuze valt op mijn enige echte vrouw. Die al meer dan dertien jaar geen boodschap meer heeft gedaan of thee gezet.

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Eén reactie

  1. Deze komt hard binnen, Bert!

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)