Bert’s briljantjes | Boodschappen

Straks komt mijn vrouw thuis. Zij heeft boodschappen gedaan. Een tas vol lekkernijen. Voor haar dan want verder dan drinkvoeding kom ik niet. ‘Ha, ben je er weer. Gezellig,’ zeg ik dan, liggend op de bank. ‘Hoe gaat het,’ vraagt zij. ‘Zelfde zeg ik, maar ben blij dat je er weer bent.’ De boodschappen worden op het aanrecht in de keuken gelegd. ‘Zal ik thee zetten,’ vraagt zij. ‘Oke,’ zeg ik. Blij dat er weer iemand om mij heen is. Die haar ding doet, niet te veel praat. Praten is vermoeiend voor mij. Ook het aanhoren. Gewoon aanwezig zijn is voldoende.
‘Welke vrouw bedoel je precies,’ vraagt mijn droom. ‘Je hebt er nogal wat gehad.’ Hier moet ik even over nadenken. Een keuze maken wie het beste bij mij paste. De keuze valt op mijn enige echte vrouw. Die al meer dan dertien jaar geen boodschap meer heeft gedaan of thee gezet.

Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*