Bert’s briljantjes. Bioscoop

Wat ik zag was een complete filmzaal met zo’n vijftig stoelen. Splinternieuw. De wanden waren van mahoniehout, de vloerbedekking bordeaux rood. Alleen bleek het geen filmzaal waar films werden vertoond, maar dia shows. Gezien de vier schermen Multi-Vision. Ik werd meegenomen naar achter en zag stellingen vol met met Kodak Carousels, twee Revox recorders, microfoons met standaards, kortom een compleet professioneel gebeuren. ‘En er is niemand die weet wat hier mee te doen,’ vroeg ik. ‘Nee. Jij?’ vroeg de man. ‘O zeker,’ antwoordde ik gretig. Ik stelde voor een demonstratie te geven. Dat ik een diashow zou maken in mijn eigen tijd en de directie dan maar moest beoordelen wel of niet van al dit moois gebruik te gaan maken. In twee weken maakte ik een show, noemde die Impressie Holland. Dia’s met Hollandse landschappen, ondersteund door muziek van Vivaldi. Men was dolenthousiast en vanaf dat moment veranderde mijn leven drastisch. Want in het land der blinden is éénoog koning.Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

 

Over Bert van Balen 452 Artikelen
Bert van Balen (1944) verblijft sinds tien jaar vrij regelmatig in Thailand. Met name in Chiang Mai. Als autodidact leerde hij zijn hobby fotografie op jonge leeftijd te verheffen naar beroep, was hiernaast ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek, nooit getrouwd maar een flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*