Bert’s briljantjes. Bioscoop

Wat ik zag was een complete filmzaal met zo’n vijftig stoelen. Splinternieuw. De wanden waren van mahoniehout, de vloerbedekking bordeaux rood. Alleen bleek het geen filmzaal waar films werden vertoond, maar dia shows. Gezien de vier schermen Multi-Vision. Ik werd meegenomen naar achter en zag stellingen vol met met Kodak Carousels, twee Revox recorders, microfoons met standaards, kortom een compleet professioneel gebeuren. ‘En er is niemand die weet wat hier mee te doen,’ vroeg ik. ‘Nee. Jij?’ vroeg de man. ‘O zeker,’ antwoordde ik gretig. Ik stelde voor een demonstratie te geven. Dat ik een diashow zou maken in mijn eigen tijd en de directie dan maar moest beoordelen wel of niet van al dit moois gebruik te gaan maken. In twee weken maakte ik een show, noemde die Impressie Holland. Dia’s met Hollandse landschappen, ondersteund door muziek van Vivaldi. Men was dolenthousiast en vanaf dat moment veranderde mijn leven drastisch. Want in het land der blinden is éénoog koning.Bert van Balen, Berts Nriljantje. Logopic

 

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Google+
 

Lees ookgerelateerde berichten

Reageer

E-mail (wordt niet gepubliceerd)