Bert’s briljantjes. Applaus


Bert van Balen, Briljantje, Applaus
Bert’s hoogtepunt op Flakkee: de Truckrun
Flakkee Nieuws

Het is nogal eens feest hier op het eiland Flakkee. De havendagen van Middelharnis net achter de rug, reden er zaterdag ineens zo’n honderd vrachtwagens in colonne over de smalle wegen die mij danig ophielden onderweg naar de golfbaan. En deze milieuvervuilers werden ook nog eens toegejuicht door langs de kant van de weg staand publiek. Alsof zij nog nooit een vrachtwagen hadden gezien. De bedoeling van deze optocht was te tonen over welke brute kracht de op Flakkee gevestigde transportbedrijven beschikken. Iets soortgelijks zag ik op televisie met body builders die hun rollende spierballen en glimmende lijven met borstkassen als wasborden etaleerden. Ik bekeek in de spiegel of er nog te vergelijken viel. Ik keek ook naar mijn Fiat Punt. Ik vrees dat applaus niet meer voor mij is weggelegd.

 


Bert van Balen
Over Bert van Balen 453 Artikelen
†Bert van Balen (20 juni 1945 - 26 oktober 2018) verbleef een decennium lang regelmatig in Thailand, vooral in Chiang Mai. Bert leerde als autodidact van zijn hobby fotografie zijn beroep te maken. HIj was ook chauffeur, magazijnbediende, semi beroepszeiler, redacteur en journalist voor Kidsweek en flierefluiter. De reden tot zijn regelmatig langdurig verblijf in Thailand is terug te vinden in zijn boek: Hoera, ik heb kanker. Te bestellen via Bol.com

2 Comments

  1. Beste Bert,
    je mist hier een klein detail. Deze truckrun is ooit opgezet om de ( vaak zwaar ) gehandicapten uit het plaatselijke tehuis van de Zuidwester een mooie dag te geven. Zij zitten naast de chauffeur en zij zijn ook degenen die zo oorverdovend toeteren, en toegezwaaid worden door de toeschouwers langs de weg. Ze kijken er het hele jaar naar uit.
    Dat de chauffeurs en de bedrijven meteen hun nieuwe vrachtwagens kunnen laten zien, is weer een ander detail.?

    • Hallo Lieven,
      Zo zie je maar hoe slecht ik nog ben ingevoerd op het eiland. Iemand had het mij makkelijk kunnen vertellen, maar dan moet je ‘m wel kunnen verstaan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.